Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа пред симпатизантите си мрачни картини за

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа пред симпатизантите си мрачни картини за
Коментари Харесай

Според Борисов който и да управлява, все ще е гадно

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа пред симпатизантите си мрачни картини за бъдещето. По думите му надали не всичко е толкоз унищожено, че който и да ръководи, си е почти все тая. Ако следваме тази логичност, забавно какъв е въобще смисълът от предизборна акция. Естествено за " гадното " състояние упрекна държавното управление на " Продължаваме промяната ". Според Борисов оправия мъчно ще пристигна, а единствено преди ден в предизборната си стратегия обещаваше по-високи приходи, на ниска цена гориво, здравна и правосъдна промяна. Сега сподели, че идващ кабинет ще се занимава единствено с изплащането на наследените задължения и " жална му майка ". Накрая прикани хората да гласоподават за него.

" Това, което " смяната "  наричаше обществена политика ще докара до рецесиите от 90-те години. Вчера страната ни е задлъжняла с още 5 милиарда евро ", каза той посещението си в Етнографски комплекс " Етър ". " Ананиев ми описа за вчерашната емисия, вие си мълчите, като че ли не ви интересува. Държавата задлъжня с още 5 млрд. евро, лихвите по тях са всяка година по 4,7%. Чувам, че още 2,2 милиарда желаят да вземат другата седмица. Като върнем петте милиарда, те ще станат 7-9, тези от зимата по този начин и не се разбра къде отидоха. И като се напънем да върнем тези 20 милиарда, тогава ме питайте какво ще вършим. Всичко ще отива за погасяване на заеми, това са ни предизвикали Киро и Асен ", изясни водачът на ГЕРБ.

Той бе безапелационен, че интернационалните пазари са разбрали, " че България е неплатежоспособна и се намира в тежка рецесия ". По думите му, в случай че тази политика продължи, " Международният валутен фонд ще пристигна и ще стартира да ръководи финансите ". И предупреди, че " освен няма да има свинско със зеле, няма да има даже постно зеле, а още по-лошо, банките ще вземат и тавичката за скрап ".

Експремиерът показа, че не е оптимист и не счита, че нещо положително може да се случи на страната ни.  " Това което предизвикаха Кирил и Асен е тежко поправимо години наред с непосилен труд на всички българи ", посочи той. И напомни по какъв начин няколко пъти предупреждавал, че " Промяната “ ще вкара страната в серпантина от заеми. " " Кой рационален човек ще повярва на Асен Василев, че е оставил остатък, като 15 дни? след това теглят 5 милиарда, с цел да заплащат 4,7% рента ", попита Борисов и акцентира, че по време на Коронавирус рецесията също са теглили заеми, само че с доста по-малка рента – от 0,3%.

" Майка му жална на идващото държавно управление. Ние сме страна в серпантина от задължения, които би трябвало да се връщат, а инфлацията е чудовищна и към този момент минава 20 % ", застрахова се ръководителят на ГЕРБ (все отново социологическите организации му отреждат първо място на вота на 2 октомври). И добави, че сега хората, в случай че имат инстинкт и нюх би трябвало да схванат, че " им се е случило нещо доста неприятно " и да изискат от политиците постоянна стратегия.

Борисов най-после въпреки всичко прикани хората да излязат да гласоподават и да " подредят политическите партии ". " Пет моста, четири автомагистрали, дадоха обещание от " Продължаваме промяната "  и какво извършиха? Те лъгаха народа две години. Ние сме построили един мост, а втори най-вероятно може да има след години. Някога, в случай че стане връзката „ Север- Юг ” по магистрала „ Черно море ”, тогава ще има мост. Вследствие на Киро и Асен инфраструктурните планове стават невъзможни да се решат. По думите му тунелът под Шипка ще стане, тъй като е геостратегически, а автомагистрала „ Хемус “ също е наложителна ", означи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР